"Кутийката от Улм" акостира на русенския кей

Пътуването е разделено на различни участъци

Това е един малък кораб, който се нарича „Кутийката от Улм“. Кораб с важно историческо значение. Още преди 300 години с кораби от този тип, хората са предприели първите по- дълги пътувания по Дунав. Т.к. споменът от преди 300 години все още е жив и до днес предприемаме такива пътувания, разказаха участниците в него, пише Topnovini.bg.

 Пътуването е разделено на различни участъци и днес започва участъкът, който свързва Русе и Тулча. Делегацията включва членове на местния парламент, двама от кметовете и главния кмет на Улм. Корабът “Ulmer Schachtel” акостира на понтон 6, който се намира в близост до пясъчните фигури. Представителната делегация от Улм /Германия/ имаше официално посещение в Русе.

 Преди 14 дни е започнало пътуването. На всеки един от участъците се сменя екипажът и делегацията, която е на кораба. Последният участък е бил от Видин до Русе, преди това от Белград до Видин и днес продължаваме. Тази вечер корабът ще акостира в Силистра. В края на пътуването корабчето ще бъде извадено от водата, ще бъде натоварено на камион и откарано в Улм.

 Делегацията ще се върне с автобус до Букурещ и след това с полет до Германия. „Ние провеждаме дълго пътуване от Улм до Черно море. Русе е прекрасен град- град с традиции, на науката, преди всичко град на великолепната си култура. По тази причина решихме следващата година в Русе да проведем едно голямо културно събитие.

 Ще поканим представители на всички Дунавски държави, които да се включат в този форум. Ние сме активни посланици на процесите на реализация на Дунавската стратегия. Това е един огромен шанс преди всичко за градовете по поречието на Дунав“, каза Иво Гьонер, главен кмет на Улм.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"