Кунева и Зеленогорски в Добрич: Единната регистрация на РБ ще направи Блока по-влиятелен

НС на ДБГ дава на ръководството срок до 31 юли 2015 г. за подписване на коалиционно споразумение на РБ

Настояваме за единна регистрация на РБ на местния вот, защото това ще увеличи влиянието на РБ през местната власт. Стремим се към обща листа и единна регистрация на РБ като ще гледаме да спазим баланса – и кандидатът за кмет, и екипът му, и подреждането на листата ще се обсъждат в общ пакет. Ние сме хора с достатъчно опит в постигането на консенсус и ще успеем да стигнем до единни кандидатури, това каза на заключителния брифинг след заседанието на Националния съвет на ДБГ в Добрич Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ и шеф на Предизборния щаб на РБ.

Кунева и Зеленогроски съобщиха, че решението на Националния съвет на ДБГ е да възложи на ръководството на ДБГ в срок до 31 Юли 2015 г. да подпише коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок за единно явяване на РБ на Местни избори - 2015.

От ДБГ до момента сме издигнали кандидати за кметове и съветници в 12 областни центрове и около 100 общини в страната. Голяма част от тях ще станат и кандидати на РБ, каза Зеленогорски, като добави, че общо в около 160 големи и малки общини, населени места, села и райони номинациите за кметове и съветници на ДБГ са готови. Номинациите продължават до края на юли, добави той, като предстоят и кандидатурите за районни кметове на София, Пловдив и Варна, които също се избират мажоритарно, затова залагаме на силни лица, обясни той.
Меглена Кунева представи Йордан Йорданов и изрази удовлетвореност, че е общ кандидат на партиите от РБ за кмет на Добрич.Той е областен координатор на ДБГ, млад човек, който се е реализирал добре в САЩ, но се връща тук и избира да остане в Добрич и тук да отгледа децата си. Това е новото лице на Добрич, каза Кунева и подчерта, че Йорданов има впечатляваща визия за развитието и модернизирането на града и общината.

По думите на Зеленогорски, като председател на Предизборния щаб на РБ, ще се търси подкрепа за кандидатурата на Йорданов за кмет на Добрич, както на местно, така и на национално ниво и от други политически сили.

Зеленогорски обяви и утвърждаването на кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен от РБ, от името на ДБГ. Зеленогорски каза, че Спартански също обединява целия РБ в Плевен и ще привлече подкрепа и от други политически сили, без самият кандидат да е партиен член. Спартански беше представен като уважаван адвокат, 3 мандата председател
на Общинския съвет в Плевен през 12-те години, в които Зеленогорски е бил кмет.

Зеленогорски посочи и Живко Табаков като кандидат на ДБГ за кмет на Бургас. Вчера кандидатурата му беше утвърдена от националния съвет. Той е професионалист с нужната почтеност и възможности да носи отговорност и да излезе на битка за Бургас, каза още шефът на предизборния щаб на РБ.

Предлагаме на колегите от РБ и кандидатурите на Ангел Янчев за кандидат за кмет на Велико Търново – директор на едно от големите училища в града, голям професионалист в областта на образованието, посочи Зеленогорски.
Той обяви името и на Павел Паунов – кандидатът на ДБГ за кмет на Видин, който е председател на структурата на ДБГ във Видин, директор на банков клон и експерт в сферата на финансите, както посочи Зеленогорски.

Той съобщи, че ДБГ предлага Людмил Веселинов като кандидат за кмет на Перник, който е доктор по изкуствознание и лице на ДБГ в Перник.

По думите на Зеленогорски София, Пловдив и Варна са ключови. Издигнали сме номинацията на Соломон Паси от името на ДБГ за кмет на столицата. Очаква се и втора кандидатура – от ДСБ, вероятно на г-н Вили Лилков, и след сериозно обсъждане ще определим единна кандидатура, която да привлича доверието на столичани, каза още той.

За Пловдив Зеленогорски посочи кандидатурите на доц. д-р Димитър Шишиков от ДБГ, Савина Петкова – председател на ДБГ – Пловдив, за районен кмет, както и на Пепа Деведжиева от ДСБ-Пловдив.
Във Варна има издигнати кандидатури на Чавдар Трифонов и Стилиян Гроздев, потвърди Зеленогрски. Ще направим всичко да стигнем до единна номинация. Някъде ще подкрепим действащи кметове, в други градове има по повече номинации от различните партии в блока, но ще направим всичко да стигнем до единни кандидатури навсякъде, за да разширим влиянието на РБ в местната власт чрез участие с кандидати за кметове и съветници.

Твърде вероятно ще подкрепим в Монтана Златко Живков и в Кюстендил Петър Паунов, които исторически са свързани с дясното, каза още Зеленогорски, като уточни, че ще се вземе решение на РБ. По думите му ще има и райони, главно смесени, в които може да се стигне до взаимна подкрепа на кандидати на ГЕРБ и РБ, за да се пробият бастионите на ДПС и БСП.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов