Русе водещ в развитието на Северен централен район

Но под средното ниво за страната

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев участва в съвместно заседание във Велико Търново на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Регионалния координационен комитет към него, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация-Русе.

Членовете на РСР на СЦР, сред които бяха още проф. Велизара Пенчева, заместник ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев”, представители на общините Русе и Ценово и на КТ „Подкрепа” – Русе, обсъдиха и одобриха Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район (2014-2020 г.) за 2014 г. В доклада е отчетено, че по редица показатели област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната.

Проект на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Северен централен район за периода 2015 – 2020 г. е успешно презентиран и защитен от представител на Бизнес центъра за малки и средни предприятия в Русе. Съветът одобри рамката на Стратегията и даде срок до 31 юли документът да бъде допълнен и конкретизиран по отношение на приоритетни относими проекти.

Представен е напредъкът по разработване на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични и полупланински слаборазвити райони. Стана ясно, че в Подпрограмата за подкрепа на погранични райони от област Русе са включени общините Ценово, Борово, Иваново, Русе и Сливо поле.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов