Певица от Русе с „Гран при“ от Казахстан

Мирела Димитрова е деветокласничка от СОУЕЕ „Константин-Кирил Философ“

15-годишната певица Мирела Димитрова от Русе се завърна с „Гран при“ от Международния  конкурс за детско творчество „Бозторгай“, провел се в Алмати, Казахстан. Деветокласничката от СОУЕЕ „Константин-Кирил Философ“  представи България с две песни-„Както съм била“,  музика и аранжимент на Валентин Тонков и „Renascer”, музика Енио Мориконе.   Изпълнението й беше оценено с максималния брой точки от жури, в състава на което влизат експерти в областта на изкуството от различни държави.

Успешното участие на Мирела в престижния международен форум на изкуствата в Казахстан се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

            Младата русенска певица беше поканена да участва в международния конкурс благодарение на многобройните си успехи и завювани първи места на национални и международни музикални форуми. Тя започва да се занимава с пеене на 7-годишна възраст. Неин вокален педагог е Аделина Колева  - ръководител на Вокален състав „Нова музика” и педагог в телевизионния формат „Гласът на България”.  За да посещава уроци, момичето пътува всяка седмица до Горна Оряховица при своята учителка.

Мирела е участвала в концерти пред българската общност в Будапеща - Унгария, в концерти в Анталия - Турция, както и в множество културни прояви в Русе, София, Велико Търново, Радио - Варна, и др. Момичето е носител на специалната награда на БНР, която е участие в концерт като солист на  Биг Бенда на радиото.

През месец май, тази година, младата изпълнителка записа авторска песен на композитора Руслан Карагьозов, с която ще се представи на тазгодишното издание на Балканския фестивал „Пирин фолк” през септември в Сандански.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов