Близо 200 участници на турнира "Дунавски звезди" в Русе

Състезанието ще се проведе в събота и неделя

Русе е домакин на състезанието по спортна и художествена гимнастика „Дунавски звезди”. Тази година в него ще се включат близо 200 деца на възраст до 10 години от България и Румъния.

Състезанието ще се проведе в 2 дни, събота и неделя. В първия ден е надпреварата по спортна гимнастика за момчета и момичета. Тя започва в 11:00 часа в зала Локомотив. В нея ще се включат 59 момчета от клубовете Динамо/Букурещ/, Левски /София/, Торнадо /Търговище/, Светкавица /Търговище/, Етър-Стил /Велико Търново/, Локомотив /Русе/ и домакините Акро /Русе/. При момичетата се представят 3 отбора: Спортно училище №2-Букурещ, Етър-Стил /Велико Търново/ и Локомотив /Русе/, съобщава topnovini.bg.

Във втория ден е състезанието по художествена гимнастика. Началото е от 10:00 часа в „Ялта”. В него ще се включат над 100 момичета от 8 отбора. Българските клубове са Акро /Русе/, Етър-Елит /Велико Търново/, Светкавица /Търговище/ и Елегант /Плевен/. От румънска страна участват 3 отбора от Букурещ– Олимпия, Ритмика и Проактив, както и Спортното училище от Констанца. С тях идва и звездата на румънската художествена гимнастика Александра Пискупеску, но вече като треньор.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов