Десетки четоха откъси от книги на кея

В кампанията „Чети с мен“

Десетки русенци се събраха на един от понтоните по кея край Дунав, за да се включат в кампанията „Чети с мен“, която се провежда по инициатива на президента Росен Плевнелиев.

Старт на кампанията, която се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и има за цел да поощри четенето и да акцентира на важната роля на духовността в съвременния живот, даде зам.-кметът Димитър Наков, съобщават от общината.

„Предполагам, че тъй като живеем на река Дунав повечето от вас са чели Жул Верн и неговия роман „Дунавския лодкар“, който изключително много говори за нашия град, както и всякакъв друг род литература според интересите на всеки един от нас.“, допълни каза г-н Наков. Той пожела успех на начинанието и прочете извадка от книгата „Трима на бумел“ от Джеръм К. Джеръм. „Смятам че тази книга, както и останалото му творчество е уникално от гледна точка на това, че всичко при него звучи актуално, съвременно и човек забравя да се замисли, че всъщност той е писал за някой от западните нации преди доста години“, каза още г-н Димитър Наков.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"