Шопен, Сибелиус и Чайковски в романтичен концерт на 2 юни в Русе

Днес, от 19.00 часа

Антонина Бонева, Вяра Трендафилова, Стоян Даскалов и Наталия Радославова са звездите в една музикална вечер, посветена на световните годишнини на Шопен, Сибелиус и Чайковски, както и на Маскани и на Камий Сен- Санс.

 

Днес, 2 юни, от 19.00 часа в зала Филхармония талантливите артисти ще поднесат на русенската публика разнообразна програма от клавирни пиеси, рядко изпълнявани песни, арии из опери на Маскани, Пучини, Камий Сен-Санс. Виртуозната пианистка Антонина Бонева ще зарадва почитателите на Шопен с изпълнения на Мазурка № 4, ла минор, оп. 17, Балада № 1 в сол минор, оп. 23, Ноктюрно до диез минор, опус посмъртен, Скерцо № 2 в си бемол минор, опус 31.

 

Вяра Трендафилова ще изпълни в съпровод на Антонина Бонева песни на Сибелиус и арии из оперите „Дама Пика” на Чайковски и „Самсон и Далила” от Сен-Санс. Тенорът Стоян Даскалов ще изпълни любимите на публиката арии на Каварадоси от операта „Тоска” на Пучини и на Туриду от операта „Селска чест” на Маскани. Ще му акомпанира Наталия Радославова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов