Браво! Младежи от Русе в топ тен на изявените личности в България

Мисия

30-05-2015, 09:41

Снимка:

снимка, ruse-news

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенската „Аида“ „атакува“ София с жива камила и огнено шоу

Те са избрани измежду 70 номинирани от Junior Chamber International

Младият русенски диригент Димитър Косев и социалният работник от Дома за стари хора „Възраждане“ Станислав Георгиев са сред десетте най-изявени млади личности в България за 2015.

Те са избрани измежду 70 номинирани от Junior Chamber International. Димитър Косев е отличен в категорията „Културни постижения“, а социалният работник Станислав Георгиев – в категорията „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“.

Димитър Косев е роден на 20 октомври 1992 година в Русе. Той е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Завършва „Дирижиране и пиано“ в Prayner Konservatorium във Виена, Австрия с отличие, пише ruse-news. В началото на 2015 г. Димитър Косев е удостоен със златна значка „Русе“ от кмета на Община Русе – Пламен Стоилов. Димитър е и едно от „Лицата на Русе“ на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, номиниран е и за „Посланик на Русе“.

Станислав Георгиев е от русенското село Кошарна. Възпитаник е на Русенски университет „Ангел Кънчев“ в специалностите „Социална педагогика“ и „Превенция на престъпността и пробационни практики“, а в момента е социален работник в Дом за стари хора „Възраждане“. Станислав Георгиев е и регионален координатор за Русе на младежка фондация „Арете“. Русенецът е номиниран за участие в престижната класация от Асоциация „Интегро“.

В основите на наградите е идеята всяка година да бъдат отличавани по десет изявени млади личности с постижения в сферата, в която се реализират. Първите десет най-изявени млади личности на България за 2015 г. са избрани от 13-членно жури от експерти и практици в различни сфери.

Всички наградени получават и номинация за участие в световния формат на проекта на JCI – „Най-изявените млади личности“. Там те ще бъдат оценявани наред с отличените млади хора от всички страни, в които се провежда инициативата, като накрая ще бъдат избрани 10-те най-изявени млади личности на света. Официалната церемония по връчването на световните отличия ще се проведе през месец ноември в Каназава, Япония.

С наградата през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и много други световни величия.
Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)