Кметът откри атрактивно „Писта Русе“

Фенове покараха картинг на изградената писта

Кметът на Община Русе, г-н Пламен Стоилов, откри третия кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – „Писта  Русе”.

Г-н Стоилов приветства всички русенци и гости на града по повод тазгодишното издание на елитното състезание. Той заяви, че Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Кметът благодари на организаторите, и им пожела да продължават да работят усилено за това рали състезанието да се разраства и да се превърне във водеща спортна атракция в Русе.

След официалното откриване състезателите бяха качени на движеща се платформа, която обиколи трасето. Пред нея се движеше модерната пилотска кола на Росен Даскалов, който беше и нейн пилот, а навигатор беше кметът на Община Русе, г-н Пламен Стоилов. Това е и една от най-големите атракции тази година - суперколата SIN R1 RS, която за първи път бе представена в нашия град, а специално този модел - за първи път и в България.  Любителите на високите скорости имаха възможността и да се повозят в нея, чрез „ринг такси”.

Почти 40 години „Писта Русе” заема значимо място в спортния календар на Русе и е важно мероприятие за автомобилния спорт в България. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости, а тази година участие взеха 32 пилоти от страната.

Феновете на мотоспорта имаха възможността да покарат картинг на изградената открита картинг писта. Освен нея, в програмата беше включено дрифт шоу и мотоциклетен парад, с участие на русенския мото клуб „The Thunders MC“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов