Записват за участие в хакатон Ruse Hack 2015

Екипите ще работят на тема „Приложение за русенци и бизнеса в града“

От 29 до 31 май в Русенски университет, ще се проведе тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационни технологии и иновативни продукти.

Допустими участници са екипи от 2 до 4 човека, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително условие е поне един човек от екипа да бъде програмист без значение на нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

Екипите ще работят на тема „Приложение за русенци и бизнеса в града“, като целта е да се създаде софтуерен продукт, който решава проблем на града или прави живота на русенци по-лесен и по-удобен. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Хакатонът ще има важен принос за развитие на предприемаческата екосистема и ИТ общността в Русе. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Участниците няма да имат ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона – неделя 31 май – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов