Пролетен хепънинг в Парка на младежта

Мисия

09-05-2015, 10:45

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

28 балона със семенца политат над Русе

Той е заключителното събитие от националната кампания "Да създадем заедно България 2020"

Пролетен хепънинг организира Областен информационен център-Русе в Парка на младежта от 11.00 часа. Той е заключителното събитие от националната кампания „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ на мрежата от 28 информационни центъра.

Най-голямата атракция на празничния ден  ще бъде рисунка с дължина 20 метра, сътворена от млади таланти под ръководството на известния русенски художник Огнян Балканджиев. Децата ще нарисуват върху картони, които впоследствие ще бъдат съединени, своята представа за крайбрежната зона на Русе, преобразена с европейски средства през новия програмен период.

Деца ще рисуват и върху асфалт, за да покажат как искат да изглежда тяхното населено място в края на 2020 година. Подобна задача ще имат и други таланти, но те ще трябва да изваят представата си чрез пластелин. 
Както е известно, по време на първата фаза от националната инициатива, ОИЦ-Русе попита русенци и жителите на останалите общини в областта какво искат да се промени в тяхното населено място чрез европейските средства през новия програмен период. Обобщените резултати ние вече представихме на работни срещи с потенциалните бенефициенти по общините, като идентифицирахме и програмите, по които идеите на гражданите могат да се реализират. 
В събота, по време на хепънинга, ние ще огласим резултатите от анкетата в Русе и пред широката общественост. Освен това ще покажем изложба  от успешни проекти, реализирани от стария програмен период. Под нашата шатра ще информираме гражданите за възможностите, които предоставят новите оперативни програми, ще им раздаваме рекламни материали. Поканили сме и други партньорски организации като „Европа Директно“, Център „Дестинация Дунав“, Бизнес център за МСП, Центъра за кариерно ориентиране, Кариерен център, Туристически център на Община Русе да представят пред тези, които се интересуват, дейността си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов