28 балона със семенца политат над Русе

Инициативата символизира това, че всеки гражданин на ЕС може да намери своята реализация във всяка държава-членка на Европейския съюз

В неделя 28 балона със семенца ще полятата над Русе. Инициативата е на младежката организация на ГЕРБ в града по случай Деня на Европа – 9-ти май. Членовете на МГЕРБ ще пуснат в небето към 12.10 часа 28 балона, в съответствие с броя на държавите-членки на Европейския съюз. Мястото е пред Паметника на Свободата. В инициативата ще се включат министърът на младежта и спорта Красен Кралев и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе, съобщиха от партията. Към всеки балон ще бъде прикачено семенце, което ще бъде засадено, където падне той. Инициативата символизира това, че всеки гражданин на Европейския съюз може да намери своята реализация във всяка държава-членка на ЕС.

Младежите са избрали да реализират това мероприятие след обсъждане и конкурс на тема „Какво е Европа за мен, младият човек?". Победители в конкурса са МГЕРБ - Русе. „Именно тяхна е идеята, която ще реализирана на национално ниво по случай Деня на Европа“, коментира председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Георгиев посочи, че благодарение на градивните си идеи и активната си работа младежката организация на ГЕРБ в Русе ще бъде възнаградена с посещение в Народното събрание на Република България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов