Жени ГЕРБ– Русе подкрепят абитуриенти в неравностойно положение

Събитието е под мотото „Подай ръка, подари празник“

Над 4000 лева събра благотворителна вечер в подкрепа на 19 абитуриенти в неравностойно положение, организирана от Жени ГЕРБ– Русе.

Сумата ще бъде предоставена на завършващи тази година 12 клас младежи, които нямат възможност да организират сами абитуриентския си бал. Повечето от тях ще получат безвъзмездно своята първа бална рокля или костюм, безплатна прическа и грим.

Инициативата за благотворителното събитие, което премина под мотото „Подай ръка, подари празник“, беше на народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и организационен секретар на Жени ГЕРБ в България Светлана Ангелова.

В модно ревю фирми от Русе и страната – „ВТВ България“, „Бордо“, „Антоан Вил“, „Кенсол“, „Скарлет“, манекенките от русенската агенция „Елит Д“ представиха най – новите тенденции в дамското облекло за сезон пролет – лято. За доброто настроение на гостите се погрижиха певецът Светослав Стойчев, Габриела Йорданова, танцьорите от клуб „Настроение“… Много русенски фирми дадоха своята подкрепа за събитието, което ще има своето продължение и в следващите години.

„Една благородна идея събра педагози, лекари, журналисти, писатели, артисти, художници, психолози, юристи, учени, работници и общественици. Обедини ги добротата, надеждата, че ще предадат на цялото общество своята чувствителност към социално незащитените и заедно ще им помогнат за по – добър старт, да имат равен шанс с другите в живота, да са обичани“, каза Светлана Ангелова.

Тя припомни древната мъдрост „Доброто ражда добро!”.

„Един абитуриентски бал е значимо събитие в живота на всеки и затова заслужава да го почувства като най-красив и незабравим празник. С него започва един нов етап – изпълнен с изненади и предизвикателства. Нашата амбиция тази вечер е да помогнем на тези 19 момичета и момчета да изживеят много прекрасни мигове, като поне в началото не усетят горчивините на живота“, добави депутатът пред гостите, сред които бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, общински съветници, представители на местния бизнес.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)