Евстати Маринов откри седмата си изложба

В навечерието на празника на града

Русенският художник Евстати Маринов представи седмата си изложба в Русе, в навечерието на празника на града, съобщава Дарик.

Зам.-кметът по хуманитарни дейности официално откри изложбата снощи. Началник отдел „Култура“ Ива Чавдарова, приветства гостите, като заяви, че за нея е удоволствие да присъства на откриването на ретроспективната изложба на русенския творец. Тя изказа своето уважение към таланта и стремежа за развитие и утвърждаване на художника. Ива Чавдарова каза, че е сигурна, че подобна изложба, открита в  навечерието на празника на град Русе ще бъде истински притегателен център за любителите на изобразителното изкуство и пожела на автора още много бъдещи творчески изяви.

В отговор Евстати Маринов благодари за оказаното внимание. Той заяви, че за него изкуството не е професия, а призвание, начин на живот. Той допълни, че винаги търси интерпретация в различните теми, различното, свободата на духа.

В седмата изложба на русенския художник са включени различни по жанр и техника творби, сред които живопис, рисунка и пластика, носещи собствен и неповторим почерк.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов