На пазар: Зелето и ягодите отново поскъпнаха

Най-евтините домати ще откриете на пазар "Чаталджа"

Зелето по варненските пазари стигна до 2,80 лв. за килограм. Висока остава и цената на зелената салата, която върви между 1,20 и 1,50 лв. за бройка.

Най-евтините домати ще откриете на пазар "Чаталджа", където може да ги намерите за 2 лева на килограм. Цената им на "Часовника" стигна до 5 лева. Там обаче са най-евтините краставици за 2,80 лв.

Евтин чесън за 3,50 лв. и лук за левче на килограм се продават също на "Часовника". Картофите и тази седмица варират с цена между 0,80 лв. и 1,20 лв. за килограм. Морковите вървят между 1,50 и 2 лева, като най-скъпи са на "Чаталджа".

Най-евтините банани за 2 лева на килограм ще откриете на Централния варненски пазар. На "Чаталджа" цената им стига до 3,20 лв. Лимоните са поскъпнали. Цената им тази седмица варира между 2,20 лв. и 3,20 лв. за килограм.

Ябълки за левче има на "Чаталджа" и на Централния пазар във Варна. Цената на портокалите варира между 2 лева и 2,80 лв. за килограм.

Ягодите са скочили от 5,50 лв. през миналата седмица на 8 лева за килограм. Гроздето по повечето варненски пазари държи цена от 10 лева за килограм, на 7 лева се продава на "Часовника" и "Чаталджа".

На рибния пазар в града най-евтината стока е гюмюша, който се търгува за 2 лева. Следва го цацата, която е с 0,50 лв. по-скъпа отпреди празниците. Охлювите паднаха на 3 лева за кило, миналата седмица цената им беше 3,50 лв. Скумрията запазва цената си от миналата седмица и се продава на 5 лева за килограм. С цена 6,50 лв. е хекът, за 8 лева се търгува сафрид и бял амур.

Акулата и карагьозът вървят по 10 лева за килограм, сьомгата остава на 20 лв., а калканът е поевтинял с два лева и се продава на 28 лева за килограм.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Рибата на борсата на Централния пазар



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов