На пазар: Агнешкото преди празниците - от 13 до 15 лева

Между 18 и 25 стотинки струват яйцата на пазара

Между 13 и 15 лева струва агнешкото преди празниците по варненските пазари. Ако сте решили отсега да се запасите с яйца за светлия християнски празник Великден, те все още се продават между 0,18 и 0,25 лв. за брой. Откриха и сезона на охльовите. Килограм от тях върви по 3,50 лв. 

Цените на зеленчуците по сергиите във Варна са почти същите като в началото на седмицата. Най-евтини остават доматите на Централния пазар в града - 2 лева, най-скъпо вървят на "Чаталджа", където стигат до 4 лева. Краставиците се търгуват от 1,80 лв. до 3,20 на "Часовника" и във "Владиславово". Варира и цената на зелето. На Централния пазар то върви за по 1,80 на килограм, във "Владиславово" е с лев по-скъпо.

Леко поскъпване има при лука, който се търгува от 1,20 до 1,60 за килограм. Цената на картофите по повечето варненски пазари е между 0,80 лв. и 1 лев за килограм. Тиквичките в края на седмицата отново са с цена от 3 лева за килограм, патладжанът струва 4 лева, а пиперът 5 лева за кило. 20 лева е килограм люти чушки.

Ябълките продължават да са най-евтиния плод с цена от 1 лев за кило, следвани от портокалите, които вървят средно около 1,40 лв. Мандарините и кивито са на цена от 2 лева, а лимоните остават на 2,20 лв.

Леко е поскъпнала цацата, която този уикенд струва 2,50 за килограм. По-евтин от нея, за 2 лева остава само гюмюша. На 3 лева вървят толстолоб, таранка и сардина. Срещу 8 лева за килограм можете да си купите карагьоз, бял амур и сом. Скумрията, която е най-често купуваната риба, остава на 5 лева. Акулата и чернокопа се търгуват срещу 10 лева за кило, а паламуда за 11 лв.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Рибата на борсата на Централния пазар



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов