Русенската опера представя „Кармен” в София

Русе Лайф

29-03-2015, 15:24

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С концерт на Русенската филхармония завършват Мартенски музикални дни

Режисьорът Огнян Драганов е замислил интересни и провокативни сценични решения

Утре целият състав на Държавна опера- Русе е в София, за да представи от 19.00 часа в зала 1 на НДК своята продукция на операта „Кармен” от Жорж Бизе. Русенската опера отново подготвя специално адаптирана версия на обичаното заглавие за сцената на зала 1 с участието на солистите, хора, балета и оркестъра на театъра, съобщиха от операта.

Режисьорът Огнян Драганов е замислил интересни, мащабни и провокативни сценични решения, а примабалерината Силвия Томова е автор на атрактивните балетни платна и солистични хореографии. В допълнение към искрящата и емоционална музика на „Кармен” ще прозвучи в танцовата част и „Фарандола” от операта „Арлезианката” на Бизе.

Наред с гостуващите артисти от световните сцени – Карла Дирликов /Кармен/ и Марио Маланини /Дон Хозе/, в останалите главни роли ще видим и великолепните солисти на Русенската опера Мария Цветкова и Александър Крунев /Ескамилио/.

След своето изпълнение на ролята на Катерина Измайлова в Русе, Мария Цветкова ще се представи пред софийската публика в ролята на Микаела. Участват още солистите Александър Баранов, Владимир Попов, Петя Цонева,  Даниела Караиванова, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов и др. Хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов