Топла вода ще има

Ще плащаме по-малко през новия сезон

Русенци няма да останат без топла вода, а през новия отоплителен сезон вероятно ще плащат по-ниска цена за парното.

Добрата новина съобщи директорът на топлофикационното дружество Севдалин Желев. По думите му, „Топлофикация Русе няма“ да спира работа през април, тъй като е постигната договорка Националната електрическа компания да продължи да изкупува енергията на дружеството, съобщава ruse-news.com.

За предстоящия тримесечен период до лятото е постигната договореност за частично погасяване на дълга на НЕК към ТЕЦ, който е в размер на 16 млн. лв., каза още Желев. Работата на дружеството ще спре за 2-3 седмици през лятото, по време на плановите ремонти.

„Топлофикация-Русе“ е предложила с 10% по-ниска цена на парното в Русе за следващия сезон, каза още Желев. В момента абонатите в дунавския град плащат 71,23 лв. за мегават/час.

Желев обясни още, че има получени указания от КЕВР за излизане на „Топлофикация Русе“ на свободния пазар и дружеството започва да работи по новите правила, които спестяват необходимостта от принудително спиране на работа. В същото време продължителното застудяване и ниски температури не позволяват на „Топлофикация“-Русе да спре парното и топлата вода, тъй като има ангажименти към лечебни заведения, детски ясли и градини, социални заведения.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов