Бизнес дама е най-големия данъкоплатец в Русе

Тя е внесла в републиканския бюджет над 785 000 лв. за печалба от производство на строителни изделия

За втора поредна година фирма на бизнес дама става най-големият данъкоплатец сред юридическите лица, подали декларации за доходите си през 2014 г. в офиса на НАП в Русе. Тя е внесла в републиканския бюджет над 785 000 лв. за печалба от производство на строителни изделия. Това е тройно повече от миналогодишната победителка, която тогава издължи 225 000 лв. от дейност с информационни технологии.
На второ място в тазгодишната класация на проспериращите фирми е представлявано от румънец дружество, което е платило корпоративен данък от близо 777 000 лв. за спечеленото от търговия на едро с машинно оборудване, съобщава Дарик. След него се нарежда фирма от строителния бранш с внесени 169 000 лв., която, обаче, е успяла да удвои печалбата си спрямо предходната данъчна година. 
До 31 март, когато бе крайният срок за подаване на декларации по чл. 92 от ЗКПО, в офиса на НАП в Русе са приети 12 401 декларации от юридически лица – с 763 повече от миналата година. От тях 8 387 са изпратени по интернет – с 1 195 повече от миналата година. Това отново е ръст с близо 17 % и потвърждава тенденцията, че фирмите в региона, които предпочитат електронните услуги на НАП, се увеличават и вече са 68 % от всички, докато миналата година са били 62 на сто. 
В офиса на НАП в Русе продължават да пристигат декларации, подадени в 17-те пощенски клона в Русенска област срещу издаване на входящ номер или с обратна разписка. Повечето от тях са на юридически лица без дейност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов