"Русе - град на свободния дух" със специална международна награда

Рекламният клип на града беше отличен на филмов фестивал

Рекламният клип „Русе - град на свободния дух“ беше отличен със специална награда  „Иновативен туристически продукт“ на XI-ти Международен филмов фестивал „На източния бряг на Европа“. Това се случи на официална церемония снощи във Велико Търново.

Международният филмов фестивал „На източния бряг на Европа“ (член на CIFFT - Международен комитет на туристическите филмови фестивали) е конкурсно събитие зарекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят.Неговата идея е да промотира професионалната филмова туристическа продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Тази година във фестивала участват общо 90 продукции от 23 държави. След първия кръг от надпреварата бяха номинирани 56 филма, от които само 16 български. Рекламният клип „Русе-град на свободния дух“ спечели  специалната награда  на фестивала за „Иновативен туристически продукт“. Клипът на Община Русе се състезава с националните рекламни продукции на страни като Бразилия, Индонезия, Тайланд и Полша и др.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)