Ухапана от куче русенка осъди общината

Бездомният пес нападнал 10 души за 4 месеца

Възрастна русенка осъди общината да й плати 2000 лева за страдания, причинени от зло безстопанствено куче. Само за четири месеца бездомният пес нахапал в гробищния парк в квартал „Чародейка” още 10 жени, но дело за обезщетение завела само тя. Кучето, което имало зелена марка на ухото, се хвърляло изневиделица само на жени и не закачало мъжете, пише "Монитор". На 8 септември 2014 г. пенсионерката посетила гробовете на свои близки. На връщане решила да се отбие в гробищния параклис, за да запали свещичка и там. На едно от стъпалата лежало улично куче, но то било спокойно. В момента, в който го подминавала, псето изведнъж изръмжало и я захапало за десния крак. Жената се разкрещяла и служителката в храма чула и се втурнала да й оказва първа помощ.
С линейка жената била откарана в русенската болница. Тя се лекувала продължително време, а от преживения стрес получила страхова невроза и не можела да излиза сама навън.
В съда служител в гробищния парк свидетелствал, че освен пенсионерката същото куче е нападало още 10 жени, но най-тежко пострадалата била тя. В продължение на десетина дни работниците залагали капани, но не успели да хванат псето.
Освен 2000 хиляди лева обезщетение, общината ще трябва да плати и още близо 500 лева за разходи по делото.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов