Над 100 номинации в кампанията „Посланик на Русе“

На 6 май номинираните ще бъдат поканени на събитията, посветени на Деня на Русе

Над 100 достойни русенци или хора, свързани с нашия град, са номинирани в кампанията за „Посланик на Русе“. Това става ясно от обработените резултати след приключилия вот на сайта на Общината.

На 6 май номинираните ще бъдат поканени, за да съпреживеят събитията, посветени на Деня на Русе, Гергьовден. В празничната програма е предвидена специална среща на кмета Пламен Стоилов с пристигналите от страната и чужбина успели хора.

Както е известно, до 15 февруари 2015 г. всеки можеше да номинира „Посланик на Русе“. Целта на кампанията е да се идентифицират успешни наши съграждани и хора, отдадени на града ни, които да го популяризират у нас и в чужбина.  

Част от предложените кандидати са номинирани повече от веднъж. Съотношението между мъже и жени е 60 към 40%. Сред предложенията на сайта има и талантливи деца. В номинациите преобладават лекари, учители, културни дейци, бизнесмени, скулптори, писатели, актьори – хора, които вдъхновяват другите с постъпките и успехите си.

В момента екип на Община Русе проверява автентичността на номинациите. Така персонално те ще имат възможността да научат за високото доверие и чест, които техните съграждани, близки или приятели им оказват.

Припомняме, че необходимо условие за участие в инициативата беше „посланиците“ да са родени в Русе или животът им да е свързан с нашия град. Те трябва да са модел за подражание в своята област, да имат значителен потенциал за обединяване и развитие на обществото, да се отличават с доблест на професионално или личностно ниво, да са иновативни и оригинални, независимо от гражданството им и в коя точка на света живеят.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов