На пазар: Падна цената на тиквичките и патладжана

Пиперът поскъпна с лев, крушите с два

Картофите поевтиняват в сезона на бирата. 0,70 лв. за килограм е цената им на Централния варненски пазар. Най-скъпо - по 1,30 лв. килото вървят картофите на "Чаталджа".

Висока и през тази седмица е цената на зелето, което върви между 1,50 лв. и 2,50 лв. за килограм, в зависимост от това дали е родно производство или внос. Шопската салата, зелената салата и тараторът излизат почти на една цена.

Драстична разлика в цената на доматите се наблюдава в началото на седмицата по пазарите в града. Докато на Централния пазар вървят по 2,20 лв., то цената им във "Владиславово" стига до 4,20 лв. за килограм. Цената на краставиците варира между 1,60 и 3 лв. за килограм. Зелената салата е на цена между 0,80 лв. и 1 лв. за брой, репичките са с цена 0,80 лв. за връзка, а пресният лук се търгува по 0,50 лв.

Цената на патладжана тази седмица е с лев по-ниска и сега той върви по 4 лв. С лев е паднала и цената на тиквичките, които се продават за 3 лева на кило. С лечве нагоре този път е скочила цената на пипера, който струва 5 лева за килограм по повечето варненски пазари.

От щандовете с плодове най-привлекателни са тези с ябълки и портокали, тъй като цената им и тази седмица е най-достъпна. Те се търгуват между 1 лв. и 1,20 лв. за килограм. Малко по-скъпо върви кивито, за 1,80 лв., следвано от лимоните за 2,20 лв. на кило и бананите, които упорито държат цена между 2,80 лв. и 3 лв.

На рибния пазар почти нищо ново, цацата все така е на цена 2 лева, скумрията на 5 лв., хекът на 6,50 лв., шаранът на 7,50 лв., сафридът струва 8 лева за кило, а чернокопът, паламудът и акулата вървят по 10 лева за килограм. Сьомгата и калканът остават най-скъпият деликатес с цени съответно от 20 и 30 лева на кило.

Вижте подробно цените - кликнете върху таблицата за по-голям размер

Разсад

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Други стоки

Рибата на борсата на Централния пазар



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов