Обявиха обществена поръчка за пътя Русе-Бяла

Прогнозната стойност на дейностите е 1 250 000 лв.

Обявена е обществената поръчка за проектиране на ново трасе, което да свързва Русе и Велико Търново с автомагистрала.

Това става ясно от сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“. Според заданието за изработване на идеен проект за Автомагистрала „ Русе- Велико Търново” трябва да се проучат минимум три възможни ситуационни варианта по нов терен извън трасето на съществуващия път I-5.
Сравнението на вариантите трябва да включва технико – икономически аспект – като се ползват данните от проектната разработка, включително изводите посочени в раздел „Транспортно – експлоатационни разходи” и екологичен – като се ползват данните, препоръките и изводите посочени в раздел „Опазване на околната среда“. Задължение в тази част е да се отчете и необходимостта от отчуждаване на земя – по размер на засегнатата площ, по брой имоти, по вид собственост, по вид територия и по предназначение, по стойността на обезщетенията и вноските за промяна на предназначението.
Въз основа на цялостните резултати и сравнения, както и на постановени решения, свързани с екологичното законодателство, трябва да се направи заключение с препоръки за избор на целесъобразен вариант.
Прогнозната стойност на всички предвидени по обществената поръчка дейности, които следва да се извършат за срок от 120 дни, е 1 250 000 лв. без ДДС. Оферти или заявления за участие по нея се приемат до 7 май 2015 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов