Загиналият в района на КТМ работник е имал трудов договор

Провеждан му е и ежедневен инструктаж, заявяват от ДБТ в Русе

38-годишният мъж, който загина вчера при трудова злополука, е имал трудов договор и му е провеждан ежедневен инструктаж, съобщи за Topnovini.bg директорът на Инспекцията по труда в Русе Ирена Николаева.

 Това е станало ясно при проверката, извършвана от институцията, която е започнала още снощи. Тя е показала, че 55-годишния мъж, управлявал мотокара тип „калмар“, който прегази работника, е бил също на редовен трудов договор и е притежавал правоспособност за управление на такъв тип техника.

 Ирена Николаева заяви, че до приключването на проверката няма да бъде дадена повече официална информация за тежкия трудов инцидент.

 Тя обаче съобщи, че обяснението, как точно е станала злополуката, засега идва от единствения й свидетел – шофьора на „Калмар“-а.

 Неговата версия стана известна още снощи – той е управлявал мотокара, а колегата му го е направлявал извън машината, която е пренасяла 20-тонен товар. Изведнъж обаче шофьорът спрял да чува напътствията на колегата си и го изгубил от поглед, в резултат на което слязъл, за да го потърси и го видял прегазен.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)