Три трудови злополуки от началото на годината

Издадени са предписания на работодателите

Три трудови злополуки са регистрирани през януари и февруари в Русе, съобщи Светлана Лазарова - главен инспектор в Инспекцията по труда, предаде Дарик. Едната е станала на 5 януари в машиностроително предприятие, пострадал е работник, който е със счупен крак, след като тръби са паднали върху него. Той не е бил правоспособен, не е бил и инструктиран от работодателя.

Също на 5 януари е пострадала служителка в банка. Тя е паднала на хлъзгав под и е със счупен таз. Мястото не е било обозначено като опасно, не са били поставени и постелки против хлъзгане.

Друг нещастен случай е станал на 19 февруари при подмяната на контактната тролейбусна мрежа. Електромонтьор е паднал от автовишка от метър височина и е с фрактура на черепа, но се възстановява. Той е бил екипиран, инструктиран и обучен, има и трудов договор, но явно се касае за лошо стечение на обстоятелствата.

И при трите случая са изготвени протоколи и са издадени предписания на работодателите, ще има и последващ контрол, уточни Лазарова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"