Очакваме около 200 хил. израелски туристи

Заяви в Русе израелският посланик

"По наши данни очакваме около 200 хил. израелски туристи да посетят България през летните месеци на 2015 г. Отношенията между нашите държави са много добри, и продължават да се подобряват, а това влияе благоприятно не само върху туризма, но и върху всички сфери на икономическото сътрудничество". Това заяви израелският посланик, Н.пр. Шаул Камиса Раз, който е на посещение в Русенския университет днес, съобщи topnovini.bg.

Според посланик Раз, има всички предпоставки за продължаващо развитие на туристическите връзки с България, тъй като много израелци намират страната ни за близка като манталитет, с положително отношение, като дестинация е относително евтина и достъпна. Не трябва да се забравя и че много семейства имат далечни роднини в България, и това ги кара да се интересуват от историята и културата.

Израелска делегация, начело с посланик Шаул Камиса Раз, е на посещение в града, където днес в Русенския университет откри семинар на тема "Представяне на иновативни технологии в сферата на земеделието и хидромелиорациите за повишаване ефективността на земеделските стопанства". На срещата присъстват и множество местни производители от региона, представители на академичната област и всички заинтересовани от темата. 

Н.пр. Раз коментира по-рано през деня, че се надява на продължаващо сътрудничество в областта на агро-технологиите както с Русенския университет, така и със страната като цяло. Потенциалът от подобно сътрудничество е огромен, тъй като Израел развива множество технологии, с който изхранва население в регион съставен от 60% пустини. В същото време България разполага с множество плодородни и вододайни почви, а основно предимство е стратегическото разположение на страната в контекста на международната търговия. Конкретните теми, към които ще се насочи сътрудничеството на този етап, са напояване и оранжерийни технологии.

Израелската делегация не пропусна да благодари на русенската общност за запазване и популяризиране на името на Елиас Канети - българският нобелов лауреат от еврейски произход.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов