АБВ ще приеме оставката на Веселин Вучков

Кирил Цочев определи като добра кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи

Румяна Бъчварова е добра кандидатура за министър на вътрешните работи, това заяви зам.-председателят на ПГ на АБВ Кирил Цочев във връзка с предложението на премиера Бойко Борисов новият вътрешен министър да е вицепремиерът Румяна Бъчварова, предаде репортер на Bulgariautre.bg.

Според Цочев, министър-председателят е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори. "Ще трябва да дадем достатъчната подкрепа на министър-председателя", добави той.

Според него когато един човек решава да си отива, той си отива и от АБВ ще гласуват "за" оставката на Веселин Вучков като вътрешен министър. Той посочи, че АБВ ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че е право на премиера да определи своя екип. По думите му кандидатурата на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи не е изненадваща. "Аз мисля, че хората около министър-председателя Бойко Борисов са достойни и той ще се справи", допълни Велчев.

"Премиерът ще реши това, което е добро за държавата относно смяната на главния секретар и шефа на ДАНС", пък беше коментарът на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Познавайки го добре, смятам, че той ще вземе правилното решение", добави той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов