Русенец оглави новото сдружение на извънгабаритните превозвачи

В сдружението са представени различните отрасли на бранша

Управителят на превозваческа фирма в Русе Младен Ганчев бе избран за председател на Националното сдружение за превоз на извънгабаритни товари. Учредителното събрание на новата организация, на което присъстваха 16 фирми, се проведе през уикенда в Трявна. В сдружението са представени различните отрасли на бранша – превозвачи, ескортни фирми, спедитори и корабособственици, предаде Дарик.

Целите, които сдружението си поставя са представителство и защита интересите на бранша пред държавната администрация и пред други органи, институции и юридически лица с нестопанска цел при вземане на стопанско-политически, транспортно-технически или други, отнасящи се до интересите на бранша, решения и при изготвяне на съответната нормативна база.

Създаване и утвърждаване на модерни икономически отношения в бранша, базирани на постиженията на науката и техниката, изследване и адаптиране на европейските социални и икономически стандарти и добри практики към бранша, също са част от основните цели на организацията, както и изследване на проблемите на икономиката и финансите, труда и индустриалните отношения в бранша.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов