Представят издание за селски туризъм в Русе

Вниманието е фокусирано върху развитието на екологичния туризъм

Премиера на туристическия пътеводител „Селата в България – посоки за туризъм и култура” ще се състои на 26 февруари, от 18.00 часа в ВН кафе библиотека. Авторите Гавраил Гавраилов, Анна Пелова и Михаил Михов, представят книгата си като първото издание у нас за селски туризъм, обхващащо 39 конкретни села от общо изброените 210. От региона попадат селата Басарбово, Пепелина, Ветрен, Кайнарджа, Паламарца, пише arenamedia.net.

Вниманието е фокусирано върху зелените алтернативи, културните аспекти на съвременните форми на изкуство в селска среда, развитието на поклонничеството и екологичния туризъм. Важен момент са темите за чистата храна, меда, виното, коприната и маслодайните рози.

Подбора е направили на случаен принцип, но с цел да бъде дадена представителна картина за селския туризъм в България. Всяка статия е символичен вход към конкретен туристически регион или съседни дестинации. В статиите има много местни легенди, любопитни факти за фолклорните и кулинарните традиции, интересни сравнения между етнографските групи и различните социални модели на българското село през годините.

Авторите на изданието обявяват и отворен конкурс за фотопис на тема „Хляб и сол“, като целта им е да потърсят обратна връзка с читателите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов