Операта подготвя самостоятелни концерти за фестивала „Мартенски музикални дни”

Русенската филхармония закрива тазгодишното издание на фестивала

Русенската опера отново е основен участник в програмата на фестивала. Освен с голямото събитие – премиерата на операта «Катерина Измайлова» на Шостакович на 25 март, Русенската опера ще се представи и в два самостоятелни концерта с разнообразна и привлекателна програма, съобщиха от операта.

На 18 март, от 19.00 часа в Доходното здание ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на виртуозното майсторство на именитата българска цигуларка Ваня Миланова в съпровод на Русенската филхармония и с участието на хор «Дунавски звуци». Диригент Владимир Кираджиев. Ще прозвучи Шотландска фантазия, оп.46 от М. Брух, Песен на съдбата за хор и оркестър, оп.54 от Й. Брамс и Симфония №5, оп.72 от Ян Сибелиус.

Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще закрие на 29 март от 19 часа в Доходното здание тазгодишното издание на фестивала с грандиозния Концерт за цигулка, оп.77 от Й. Брамс, считан за един от четирите големи немски цигулкови  концерта и вълнуващата Сюита из балета Жар птица от И. Стравински. Световно известната цигуларка Мила Георгиева ще бъде звездният солист в празничната вечер.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов