Русенчета получиха награди на международен музикален фестивал

Те изпълниха и песни писани специално за тях

Солистите на ДВГ „Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство взеха участие в международния фестивал "Gala Star Melody", провел се в Букурещ. Те се състезаваха в категориите ”Изпълнение” и „Нова песен”, съобщиха от общината.

Журито, съставено от утвърдени композитори и директори на фестивали, с председател румънският изтъкнат композитор Кристиян Аливей, присъди четири награди за българчетата в категорията „Изпълнение” и една в категория „Нова песен”.

Първи награди в своите възрастови групи взеха Васил Сиромахов за изпълнението на песента на Х. Агасян ,,Шампион'' и Анна Друмева за изпълнението на ,,Повей, повей'' на Паша Христова. Мария Пуйкова спечели Гран При за песента ,,На купон”, написана специално за нея от Светослав Лобошки, а Серджио Авакян получи втора награда за песента „Feelling good”.

Габи Вълчева спечели Гран При в категория „Нова песен” като изпълни написаната за нея песен „Мама“ от Х. Агасян и русенската учителка и поетеса Анета Мутафова. Самите автори на песента бяха отличени с наградата ,,Най-добра песен'' като се състезаваха с още 5 песни от румънски автори.

Ръководителят и вокален педагог на ДВГ „Слънце” Наталия Константинова беше удостоена с отличие за изключителен професионализъм в работата й с даровити деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов