Русенски славеи извисяват гласове на международна сцена

Малките таланти са призьори от музикалния конкурс „Път към славата”

Възпитаници на две музикални школи – Вокална школа „Приста” при Общински Младежки Дом – Русе и вокална школа при Общински център за извънучилищни дейности - Тутракан, чиито ръководител е Доротея Бальовска, участваха в Национален конкурс в град София „Път към славата”, съобщиха от общината.

В залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков” и  Дом на културата „Средец”,  часове наред се представяха талантливи деца  в танцово и вокално изкуства. Участниците във форума бяха над 1000. Професионалисти в областта на музикалното и танцово изкуство, преподаватели от НМУ, Музикалната академия в София и Пловдив оценяваха изпълнителите.

Децата от вокална школа „Приста” направиха своя дебют в конкурса и въпреки проблемите с озвучителната техниката, които имаха, техния труд бе награден.

Иван Паришков на 8 години спечели трето място и покана за  участие в XIV Международен конкурс “ MAGIA ITALIANA” в Римини – Италия. Той бе удостоен и с една от трите специални награди за участие в Международния конкурс „Тра-ла-ла” в Битоля - Македония, където организаторите ще поемат всички негови разноски и тези на родител.

Марина Георгиева на 10 години грабна второ място и покана за участие в Първи конкурс „Орфей в Испания”- Малага, отново на разноските на организаторите.

Вокалният квинтет „Вива” при ОЦИД – Тутракан зае първо място и спечели участие на конкурса „Орфей в Италия”.

Мартина Браткова от ОЦИД – Тутракан се нареди на трето място с покана за участие в международен конкурс.

Организаторите благодариха и на всички ръководители, участвали във фестивала. На сцената на НМУ „Л. Пипков” те получиха лично от Янка Такева Диплом за висок професионализъм.

Щастливите победители благодарят на своята ръководителка за доверието, което им гласува, повеждайки ги по пътя към славата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов