Представиха антологията „Вдъхновени от Краля“

В нея са поместени български разкази вдъхновени от Стивън Кинг

Антологията „Вдъхновени от Краля“ беше представена в  Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, съобщиха от библиотеката. В книгата са поместени 25 разказа от български автори, вдъхновени от Стивън Кинг. Творбите в сборника са отличени в конкурса за разказ „Вдъхновени от Краля“, организиран от списание „Дракус“ и издателство „Гаяна“.

„Смятаме, че се получи наистина хубав, разнообразен и уникален сборник, какъвто още не е издаван в България. Което в голяма степен е заслуга на всички участвали“, споделиха издателят  Явор Цанев и редактора на книгата Кети Илиева.

Избрани текстове от свои творби, включени в антологията, прочетоха двама от авторите – Нели Цветкова и Росица Апостолова, подписана с псевдонима Septembria.

В изданието са поместени и три бонус-разказа от журито на конкурса – Бранимир Събев, Сибин Майналовски и Явор Цанев, също вдъхновени от Стивън Кинг, както и поемата "Чайлд Роланд Кулата достигна" на английския поет и драматург Робърт Браунинг в превод на Адриан Лазаровски.

Явор Цанев сподели бъдещите планове, свързани с издаваното от него списание „Дракус“, чиято цел, според него, е да подкрепя българските автори и да представя стойностни текстове пред четящата публика.    



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов