Спектакълът „Моцарт и Салиери” на русенска сцена

В главните роли Калин Врачански и Асен Блатечки

Тази вечер от 19.00 часа на сцената на Русенската опера предстои среща от близо с живота и творчеството на Моцарт. Русенската публика ще има възможността да съпреживее комични и драматични моменти от биографията на гениалния композитор, да се докосне до звученето на неговата музика и да се наслади на изкуството на изключителния актьорски и певчески състав, пише ruseopera.com.
Неповторим спектакъл с участието на Калин Врачански и Асен Блатечки в ролите на Моцарт и Салиери, Симона Кодева в ролята на Констанца, Марияна Панова – Алойзия, а солистката на Русенската опера Даниела Караиванова ще видим за първи път в ролята на Катарина Кавалиери. Младите таланти на „Малък градски театър” Владимир Зомбори и Христо Пъдев ще бъдат в ролите на коментаторите, както и на различни исторически и измислени персонажи от сценария на спектакъла. Участват хор „Дунавски звуци” с хормайстор Стелияна Димитрова и оркестър на Държавна опера-Русе с концертмайстор Емил Шейтанов под диригентството на Владимир Бошнаков. Режисьор на спектакъла е Бина Харалампиева.
Триумфалната премиера на спектакъла „Моцарт И Салиери” бе на 15 август 2014 г. на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт с участието на Русенската опера и бе оценена от публиката и специалистите като едно от най-ярките събития на фестивала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов