Русе пази уникалната си визия като дунавска столица на България

Градът се променя, става по-красив, по-европейски

150 години, откакто съществува общинската администрация в Русе– градът е бил един от водещите за страната. Това каза пред Ruseutre кметът на община Русе Пламен Стоилов. Русе има богата история. Градът е спомагал Възраждането да влиза в нашата държава. До голяма степен това е способствало още от самото начало да се започне с администрация, изградена по европейски модел и работеща по-близко до западните норми, които и в момента се опитваме да следваме като пример.

Русе е имал силни и слаби периоди на развитие, но градът успя да запази своята уникална визия като дунавска столица на България, подчерта кметът. Архитектурните стилове, които съчетава са изключително впечатляващи за чужденците. Доволен съм, че с екипа ми през последните повече от три години реализираме успешно програмата „Да възродим Русе“. Градът се променя, става по-красив, по-европейски. Това, което се случва е мечта на поколения– да бъдем с европейско самочувствие и да живеем в един европейски град, заяви Пламен Стоилов.

Той допълни, че в тези 150 години, откакто съществува общинска администрация в крайдунавския град, всеки един кмет, който е бил начело на града е част от богатата история на Русе. Всички те са дали своя принос за развитието на града. Затова днес в сградата на общината са поставени портретите на всички кметове на Русе през годините, посочи Пламен Стоилов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов