Томислав Дончев: Наводненията взеха пет жертви

Имаме много горещи точки в страната, заяви вицепремиерът

Като неокончателна информация днешният ден би могъл да бъде запомнен освен с всички поражения и щети, и с 5 жертви. Имаме много горещи точки в страната, не само във варненско. Споменахте Бургас, Хасковско, Кърджали, Благоевградска област, надолу Петрич.

Това каза Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете относно ситуацията вследствие на ураганните ветрове и наводненията в страната в интервю за предаването „120” минути по bTV. 

„Мобилизацията навсякъде е на ниво – и Гражданска защита, и местните власти и фирми. Тук има мобилизирани допълнително 40 човека от армията. Всички сили са навън и това, което е по силите на всички се прави. За съжаление, понякога срещу природните стихии сме безсилни”, обясни Дончев. 

„Нека да допълня тъжната картина, която описваме заедно с вас – днешният ден имаме и няколко жертви. Последната информация е от тук – двама души с кола паднали в реката близо до Девин. Може да се потвърди смъртта на единия. Тялото на другия все още се издирва. Не мога да дам информация за възрастта. Може би преди час и половина, от информацията, която имам до момента може да се потвърди смъртта на единия. Тялото на другия все още се издирва”, каза още Томислав Дончев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов