Два отбора от Русе на състезанието „Виртуално предприятие”

Общо 9 ученика ще представляват Русе

Два отбора от общо 9 възпитаници на МГ „Баба Тонка” ще представят Русе на Националното състезание „Виртуално предприятие” 2015, пише Дарик. Инициатор на надпреварата е Джуниър Ачийвмънт. Тя е част от календара на МОН и има статут на национална олимпиада по икономика.

Деветокласниците от МГ, които ще представят Русе, са от Клуб „Успешните хора” в училището. Консултант на отборите е  преподавателят по Информатика и Информационни технологии Нели Тихомирова. По време на надпреварата, учениците ще  влязат в ролята на мениджъри на виртуални предприятия и ще се стремят да управляват своя бизнес в условията на променливи политико-икономически условия и силна конкуренция.

Регистрационният файл на двата екипа вече е попълнен и изпратен на организаторите. Освен него, задължително условие за участие е и притежанието на сертификат за отговорен бизнес от инициативата „Социални иновации“.
Отборите, които преодолеят първия кръг, ще участват на онлайн полуфинал (на 4-ти април), а победителите от полуфинала (8 отбора) ще участват на финал на 17 и 18 април в София.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов