Обсъдиха възможностите за инвестиции в Русе

Кметът Пламен Стоилов се срещна с посланика на Нидерландия Н.Пр.Том ван Оорсхот

Кметът Пламен Стоилов обсъди във вторник възможностите за инвестиции в Русе и региона с посланика на Нидерландия Том ван Оорсхот.

Н.Пр. Том ван Оорсхот бе в Русе по покана на холандска фирма, която е сред световните лидери в проектирането на яхти и специализирани кораби.

„Фактът, че такава компания има офис в Русе, е доказателство, че в града има добри условия и квалифицирани специалисти“, заяви Н.Пр. Том ван Оорсхот.

„Река Дунав има много потенциал за развитие, който не се използва напълно. Тя дава много възможности за холандския бизнес успешно да се развива тук“, изтъкна още посланикът на Нидерландия. В допълнение на това, кметът Пламен Стоилов представи и другите предимства на града за инвеститорите. Той запозна гостите си с процедурата за прехвърляне на собствеността на летището, индустриалните предприятия и потенциала на работната ръка в региона и проектите, които се изпълняват.

На срещата бе обсъдено и организирането на семинари за трудовата миграция с цел всички желаещи да работят в Холандия да бъдат запознати с правата и задълженията им в чужбина, както и какво ги очакват там.

От посолството смятат, че подобни срещи ще спомогнат за разрешаването на много от проблемите на нискоквалифицираните работници.  Н.Пр. Том ван Оорсхот сподели, че  Нидерландия е най-големият инвеститор в България и създаването на нови работни места и привличането на още инвестиции значително биха намалили проблема с миграцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов