Само четири камери следят за скоростта на движение по пътищата в Русенско

Пътят Русе-Бяла е най-опасен в областта

Русенската полиция следи за скоростта на движение по пътищата в областта с три мобилни и с една стационарна камери. Това съобщи директорът на областната полицейска дирекция в Русе Георги Великов на пресконференция по повод на предприетите меркина МВР за намаляване на корупционния риск при пътен контрол, предаде БТА.

В отговор на въпрос той заяви, че камерите са недостатъчни. Предвижда се те да бъдат увеличени, но това е свързано с финансови средства.
Великов каза още, че до края на седмицата 19 полицейски автомобила на областната дирекция на МВР ще бъдат оборудвани с GPS-системи, за да се знае във всеки един момент къде се намира патрулът.

Той коментира, че контролът по кръстовищата в града с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия, които са десетина, ще се осъществява вече само с видеонаблюдение, което предстои да бъде изградено.

Великов каза още, че област Русе се характеризира с висок пътен травматизъм, като най-опасен е пътят Русе-Бяла, който е станал като "гробищен парк". В този участък от началото на ноември има постоянно полицейско присъствие, което ще продължи
през целия зимен период.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов