Три катастрофи са станали на заледен мост в Русе

Един от водачите е употребил алкохол

Три катастрофи са станали в рамките на половин час по Сарайския мост в Русе, който свързва централната част на града със Западна промишлена зона, като причината е поледица, съобщиха от русенската полиция.
Произшествията, при които няма пострадали хора, а само материални щети, са станали между 4,30 и 5.00 часа тази сутрин.

В трите инцидента са участвали общо пет автомобила и два микробуса. Причина за една от катастрофите е и употреба на алкохол. Товарен микробус "Фиат" закъсал по средата на моста. Шофьорът пуснал само аварийните светлини, но в този момент във возилото се ударил автомобил "Ауди", който не успял да спре заради заледения път. При проверката се оказало, че шофьорът на леката кола управлявал превозното средство и с над 1 промила алкохол.
"Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишеновнимание заради поледицата", призова директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров, предаде БТА.

Той обясни, че в Русе и в населените меса от общината пътищата се обработват непрекъснато срещу заледяване, като работят общо 13 машини. Проблем има по пътя за Кубрат, който е част от републиканската пътна мрежа, като движението по него било почти невъзможно.

От Спешна помощ информираха, че заради поледицата в русенската болницата са откарани трима души с фрактури. При друг случай изпратена на сигнал линейка без малко да закъса, след като попаднала в заледен и неопесъчен участък малко преди ветовското село Кривня.

От областното пътно управление информираха, че главните пътища в областта са осолени и опесъчени и проблем за движението по  тях няма. В момента машините работят по второстепенните пътища.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов