Полицейска акция в Русе на критичните места

Операцията е преди 16 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите по пътищата

Във връзка с тази дата полицията провежда от днес до края на седмицата специализирана операция за широкообхватен контрол. „Целта е превенция и санкции за всички нарушители, затова толерантността ни ще е нулева”, заяви директорът на ОД на МВР Русе комисар Георги Великов. Той добави, че кампанията ще се провежда и в училищата, където служители на полицията ще разясняват на младите хора какво трябва да е поведението им на пътя и къде са най-опасните места в Русе.
7 човека са загинали при катастрофи на пътя Русе - Бяла от началото на годината. Най-много катастрофи стават в петък, следва срядата, най-малко са в неделя. Най-честото нарушение е превишаването на скоростта, следвано от отнемането на предимство и неспазването на дистанция.
Критичните райони в Русе са на първо място това е бул. „България”, на второ е бул. „Цар Освободител”. Следват булевардите „Христо Ботев”, „Липник”, „Тутракан”, „Скобелев”. Извън града концентрацията на ПТП-та е най-висока по пътя Русе-Бяла, следват Русе-Варна и Русе-Сливо поле.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов