Русенската полиция задържа мъж с лаборатория за наркотици

Претърсени са кола и помещения

530 грама марихуана и 20 грама метамфетамин са иззели русенските полицаи при специализирана операция. В района на хижа "Приста" е бил спрян за проверка лек автомобил "БМВ" с великотърновска регистрация, управляван от 27-годишен мъж . В него са намерени наркотиците, а по - късно са последвали действия на територията на град Стражица.


Със съдействието на полицаите в града е установено ползвано от задържания шофьор помещение, обособено като мини лаборатория за производство на синтетични наркотици – метамфетамини. Иззети са общо 68 кг прекурсори, стъклени колби, мерителни чаши, шлаухи, пособия за разтегляне, пластмасови лъжички, противопрахова маска, голям брой таблетки с неустановен произход в полиетиленов плик, празни шишета с надпис „Тулол” и други средства за производство на синтетични наркотици.


На мъжа е повдигнато обвинение за извършено престъпление и е задържан за срок от 72 часа. Образувано е досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе под наблюдение на Русенска окръжна прокуратура.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов