Русенският кмет ще иска втори мандат

Днес той отчете трета година от управлението си

Кметът Пламен Стоилов най-вероятно ще се кандидатира за втори мандат. Това стана ясно по време на пресконференцията, на която той отчете изминалата година, която е трета от управленския мандат 2011 – 2015. "Екипът, който изградихме е успешен и заслужава да продължи да работи" заяви Стоилов.
През следващата седмица ще започне закриването и рекултивацията на старото общинско депо. Това съобщи още Пламен Стоилов на пресконференцията като уточни, че това е била последната възможност, тъй като през новия програмен период не е предвидено финансиране за подобни обекти. Проектът на Община Русе за рекултивация на сметището предвижда запечатване на гудроновите ями и залесяване на територията. Стойността на проекта е за 24 милиона лева.  Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова е подписала необходимите документи за русенското депо в началото на октомври.
През  лятото започна изтичане на черни нефтени отпадъци натрупани през годините от някогашната фабрика „Леон Таджер“. Т.н. гудронови ями се запалваха и обгазяваха периодично града през годините.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов