Важна победа за футболения „Дунав”

„Драконите” срещу „Светкавица” 3 на 0

Поредна победа записаха футболистите на "Дунав". В среща от 13-ия кръг на Североизточната "В" група представителният мъжки отбор на "драконите" надделя над тима на "Светкавица" с 3:0 в Търговище.
Дунавци започнаха по-активно. Въпреки това малко преди 10-та минута домакините можеха да открият резултата, но уцелиха напречната греда след изстрел от пряк свободен удар фронтално срещу Радосвет Христов. Веднага след това Диян Димов засече с глава центриране отляво и откри за 0:1.


До края на първата част гостите продължиха да водят играта и да организират атаки към противниковата врата, но резултатът остана непроменен.
През второто полувреме русенският състав на свой ред бе спрян от една от гредите на противниковата врата, която бе уцелена от Диян Димов след продължителна атака. Появилият се след почивката в игра Християн Кожухаров все пак оползотвори две центрирания отдясно и направи резултата класически с голове в 73-та и 79-та минута. Малко по-късно обаче той се контузи и се наложи на свой ред да бъде заменен.


С този успех "драконите" продължават да са убедителен лидер в класирането на Североизточната "В" група с актив от 37 точки и голова разлика 56:7. В следващия кръг те приемат тима на "Суворово" на Градския стадион в Русе от 14 ч. на 15 ноември.
„Дунав“ Русе: Радосвет Христов, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев, Георги Чакъров, Йордан Димитров, Мирослав Будинов. /Светослав Читаков, Християн Кожухаров, Динко Станчев/.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)