Рекордна „ало измама” в Русе

80-годишна жена платила „за операция” 27 хиляди лева

Двама души са задържани за извършена рекордна „ало-измама” в Русе, при която са взели от 80 –годишна жена 27 хиляди лева.
Единият от тях се е обадил по телефона и съобщил „плачейки” с женски глас, че е дъщерята на възрастната жена и и предстои  спешна операция. Веднага след това разговорът по телефона прекъснал и последвало ново позвъняване. Този път се обадил „докторът”, който подробно обяснил за счупен крак и необходимата медицинска интервенция. Мъжът казал, че праща „санитар”,  на който да се предадат парите, необходими за поставяне на златни пирони. След този „драматичен” разговор жената предала пред жилището си на непознат човек 27 хиляди лева.
От русенската полиция съобщават, че са установили двамата извършители и са ги задържали. Двамата са от известния с измамниците си вече град Ветово и са криминално проявени и осъждани за измами.

Случаят е от октомври, но стана известен сега, защото станаха ясни ролите на двамата измамници. Главният герой, който може да си преправя гласа е Атанас Атанасов, а мулето – „санитарят” е Димо Димов. На двамата е повдигната постоянна мярка за неотклонение, а русенският съд е потвърдил ареста, за да не могат да упражняват дейността си свободно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов