Едно от най-старите русенски училища празнува патрона си

Каравеловци обявиха програма за честванията

Възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов” - Русе ще отбележат с редица събития 180 години от рождението на патрона си. Честванията стартират с хепънинг пред паметника на Любен Каравелов (срещу АГ „Гео Милев”) в Парка на младежта. Той ще се проведе на 6 ноември (четвъртък), от 14ч. В него ще участват както настоящи, така и бивши възпитаници на училището.

Патронният празник на  ОУ „Любен Каравелов” ще се състои на 7 ноември (петък), от 18ч. в „Канев Център”. По традиция, в него ще се представят талантливи каравеловци, които ще танцуват и пеят. Зумба, художествена гимнастика, бийт бокс и модерен балет са само част от изненадите, които учениците са подготвили за гостите на празника. На сцената на „Канев Център” ще имат възможност да се изявят и младите спортисти от ОУ „Любен Каравелов”, носители на множество купи и медали от междуучилищни, регионални и национални състезания.

Като част от програмата, посветена на 180-та годишнина от рождението на Любен Каравелов, ръководството на училището предвижда провеждането и на състезание по правопис и правоговор в края на месец ноември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов