Кристална лира за оркестъра на Държавна опера – Русе

Мисия

03-11-2014, 11:03

Снимка:

Русенска опера

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Блиц-турнир по шахмат в Русенската библиотека

“Да се влюбиш в пеперуда" ще се играе в Русе

Юбилеен златен медал „100 години Борис Христов” за Държавна опера-Русе

За осемнадесета поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Classic FM радио присъдиха в Деня на народните будители 1 ноември наградите за ярки върхови постижения в музикално - изпълнителското и танцовото изкуство „Кристална лира”.

Оркестърът на Държавна опера-Русе с диригент Найден Тодоров получи престижното отличие в категория „оркестрово изкуство” за великолепното изпълнение на Меса за мира „Въоръженият човек” от Карл Дженкинс  в рамките на Международния фестивал „Мартенски музикални дни” и  на Европейския музикален фестивал /с участието на Смесен хор „Дунавски звуци”, Детско-юношески хор „Дунавски вълни” и солистите Даниела Караиванова, Андреана Николова, Александър Баранов и Момчил Миланов/, както и за  брилянтното изпълнение на оркестъра в спектаклите на операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах в Русе и София.

Държавна опера-Русе получи и юбилеен почетен златен медал на Министерството на културата „100 години Борис Христов”. Наградата се връчва по повод 100 години от рождението на Борис Христов и отличава Държавна опера-Русе за активно участие в отбелязването на световната годишнина.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)