Номинирани са най-добрите учители от ученици в Русе

19 са претендентите на „Посланик на свободния дух в моето училище”

На 31 октомври /петък/, от 11 часа, на тържествена церемония в BH кафе библиотека,  ще бъдат връчени наградите от конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“, организиран от Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“.

В навечерието на един от най-българските празници-Деня на будителите,  екипът на Общинска фондация „Русе –град на свободния дух“ фокусира вниманието върху учителите в Община Русе, с убеждението, че те са носители на промяната и са призвани да запалят искрата на знанието и таланта.

В рамките на конкурса ученици от всички училища на територията на Община Русе имаха възможност  да  номинират преподавател, който, според тях,  е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

В периода от 14 до 28 октомври на електронният адрес на фондация „Русе-град на свободния дух“  бяха получени 19 предложения, както от отделни ученици, така и от цели класове. Сред номинираните има двама начални учители, двама преподаватели по математика, трима-по български език и литература, преподаватели по музика, физическо възпитание и спорт, по английски и немски език, по биология, география, икономика, информационни технологии, психология и професионална подготовка.
   
Сред номинираните учители преобладават представители на нежния пол – 11. Предложенията са от ученици от следните училища:

СОУ „Христо Ботев“-четирима преподаватели
СОУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ”-един преподавател
МГ „Баба Тонка“-един преподавател
НУИ „Проф. Веселин Стоянов“-двама преподаватели
СОУ „Васил Левски“-трима преподаватели
ПГСАГ „Пеньо Пенев“- един преподавател
ПЧСОУ „Леонардо да Винчи“-един преподавател
ОУ „Алеко Константинов“-един преподавател
I ОУ „Отец Паисий“-един преподавател
ОУ „Отец Паисий“ – Мартен-един преподавател

Трима от учителите бяха предложени повече от веднъж.
 Номинациите бяха разгледани от жури в състав:
– д-р Страхил Карапчански – Зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
– г-жа Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
– г-жа Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
–    г-жа Елена Минкова – Експерт „Връзки с обществеността“ в Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“      
                    
Имената на отличените преподаватели ще бъдат оповестени по време на тържествената церемония от зам.-кмета по Европейско развитие и председател на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"