Лекоатлетически крос „Бягство към Свободата” в Русе

Животът

20-10-2014, 12:35

Снимка:

utroruse.com

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джаз и деца заедно в Русе

Кръводарителна акция в Русенския университет

Посветен е на Европейския ден за борба с трафика на хора

На 21 октомври Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“– Русе ще отбележи Европейския ден за борба с трафика на хора. За шести пореден път училището активно се включва във всички инициативи, които целят да повишат културата на младите хора по тази тема.


Акцент в програмата тази година е инициативата на Ученическия съвет при Професионална гимназия по облекло „Неда Иван Лазарова“ за провеждане на лекоатлетически крос „Бягство към Свободата“ сред учениците от 9-ти и 10-ти класове.


Той се осъществява за шеста поредна година. Целта на спортното състезание е да направи препратка към уменията, които всеки един от нас трябва да притежава, за да се предпази или ако пък е попаднал в ситуация на трафик, да се спаси, съобщават организаторите.
Лекоатлетическият крос ще започне в 13.40 часа утре до Понтон № 6, ул. „Пристанищна“ (Крайбрежна дунавска алея), до вития мост, който е в близост до Професионална гимназия по облекло. Ще има три вида спортни игри: индивидуално бягане 300 м.; отборно бягане 40 м. по двойки със завързан ляв/десен крак; отборно бягане 30 м. по двойки с чувал.
За победителите в игрите има осигурени предметни награди от Превантивно- информационен център– Русе. Канят се всички русенци да се присъединят към отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора на 21 октомври от 13.40 часа на кея. Нека заедно кажем „Не на трафика на хора !“


През изминалата седмица са организирани презентации по най- актуалните данни и форми за превенция на трафика на хора в Часа на класа, представени от членовете на Ученическия съвет при Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”. Изложбата „Човекът не е стока!“ допълва програмата по отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов